❤ Dina Erfarenheter

Dela med dig av dina erfarenheter av Oxascand här.

Skriv en kommentar eller fråga nedan! 🙂

9 tankar kring ”❤ Dina Erfarenheter

 1. Marta Berg

  Jag kan inte sova en sekund utan sömnmedel inte heller på sömnmedel som inte verkar på gabasystemet t.ex. propavan Ingen läkare vet varför Men jag tar 15 mg.oxascand 1 timme före läggdags och en halv 1 timme senare Då sover jag 7 timmar Om jag tar imovane t.ex. sover jag bara 5 timmar, Jag lever sunt, aldrig druckit el.rökt

 2. Anne

  Tycker oxascand hjälper bra men behöver 15 mg vid oro men får bara utskrivet 10 mg så det blir 20 mg vid oro och det hjälper mig att sova bra och må gott. Ända oron blir att få nya tabletter utskrivna.

 3. Gen

  HEJ
  Jag mår bra o oxascand när jag får mina hemska dippar Kan ibland vara svårt att få det utskrivet vilket gör mig riktigt arg Jag är 73 år får dom svagaste o mår bra av dom varför ska det då vara problem att få ta dom vid min ålder undrar jag o få må i alla fall OK Snälla svara på det

 4. Anonym

  Jag fick Oxascand samt SSRI på recept pga depression, med Oxascand som jag skulle ta om jag fick ångest. Fick ett stort ångestanfall en gång, tog en tablett (10mg tror jag) och det hjälpte extremt mycket och ångesten försvann helt. Hade inga biverkningar och behövde heller inte använda det någon mer gång

 5. Fredric

  Jag har fått 10mg utskrivet av läkaren. Verkar helt klart vara en för svag dos om jag själv får gissa. Har tagit en tablett (10mg) vid väldigt nervösa sömnbesvär ett fåtal gånger, och då somnat inom typ 30 min, men sedan vaknat efter en timma och haft den värsta ångest-attacken någonsin. Ingenting funkar för mig på nätterna. Hur känns det t.ex när man tar en oxascand på dagtid nöt man känner de klassiska symptomen, svårt att andas, yr, handsvett, nervös. Tacksam för svar! /F

 6. emelie julin

  tycker att denna tablett är knark, starkt beroende framkallande och kan inte rekommendera den till någon.

 7. Jonas

  Jag har lång erfarenhet av benso, som alla vet funkar mediciner olika på olika människor. Skulle aldrig sova 7h på 20mg som Marta men får mina timmar av imovane. Anne, testa dela tabletten så blir det 15 eller be honom skriva ut 5mg i större förpackning. Tycker du har en bra sida men vill poängtera en sak. Något som alla säger just om benso. ”akta dig, du kan bli beroende”. Ja det kan du, men jag har tagit benso i över 14 år, inte det minsta beroende, står på 45mg/dygn men tar bara när jag behöver. Alltså kan det gå ett dygn utan att jag tar eller så kanske jag bara behöver ta någon gång under dagen. Eftersom halveringstiden är så kort skulle jag få käka sobril ganska ofta om jag var beroende. Nu tänker jag ju på hur, när och varför jag äter sobril och hade jag inte haft Imovane/melatonin till natten kanske det sett annorlunda ut då den är lindrigare vad det gäller tillvänjning. Propavane, theralen som är sömnmedicin och som kan skrivas ut istället även för dagtid är icke beroendeframkallande men ger slöhet och om man sover på dem blir man bakfull, alltså man är rejält påverkad när man vaknar, en del kan inte komma ur sängen på flera timmar. Vad det gäller bilkörning så bör man undvika det i början men då benso är en medicin man vänjer sig vid efter ett tag så finns inga problem att köra på den.

 8. Sara

  Jonas, halveringstiden är 10 timmar så du klarar dig ganska länge innan du känner av abstinens.

  Jag skulle vilja kalla Sobril för ett rävgift som jag har hatkärlek för. Har tagit det i ca 17år och har höjt dosen en enda gång, från 10-15mg. Vill så gärna sluta är där nu och har minskat med 1/4-del. Har epilepsi och är anfallsfri men så fort jag ska sluta med benso så går det käpp rätt åt skogen. Tror det lutar mit att hag får sätta in Stesolid och fasa ut sobrilen och efter det ta bort Stesoliden. Det går inte annars.

  Jag har bipolär sjukdom och har ofta ångest, därför har jag accepterat ett liv med benzo. Men, samtidigt inte vill sluta. Ständigt släpig, slö och trött samt dryg i hjärnan.

  Jag blir något fruktansvärt dålig bara. Som de flesta nog vet så får man abstinensbesvär på sina ömtåligaste områden/ställen på/i kroppen. Mina ömtåligaste är nervsystemet/musklerna=kramper. Inte kul. Det är andra gången som jag försöker nu. Jag vill och jag hoppas att jag fixar det denna gången.

  /Sara

 9. Marita Johansson

  Har ätit venlafaxin i 5 dagar mot ångest och får hemska insättningsproblem, äter 5 mg buspiron 3 ggr om dagen, har aldrig rökt el druckit i hela mit liv och även motionerat jättemycket , läkaren har satt in 10 mg oxascand och skall ta inte mer än 4 ggr/ dygn. Vaknar vid 04 på natten och har den ( djävligaste ångest som helst) vågar inte ta någån mer oxascand vid den tiden, blir snart vansinnig, vet inte vad jag skall göra , livet är ett rent helvete är 73 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.